söndag 31 mars 2013

Äntligen!

Äntligen lite vårkänslor!
Efter en trevlig kväll/natt hos goda vänner i "Läjet" blev det en härlig promenad innan frukost. I eftermiddags har det solats på altanen :)

(Träslövs Läge i strålande solsken)

lördag 23 mars 2013

Bullitt 1 år idag!

För exakt ett år sedan såg det ut så här:


Bilden är tagen på en rastplats i Tyskland. Här stannade vi, efter att ha köpt och hämtat båten i Hannover, för att äta en wienerschnitzel innan fortsatt färd mot nya hemma-hamnen Lövstaviken i Falkenberg. Det blev en hel del segling förra året och det kommer det förhoppningsvis att bli i år oxå.

söndag 17 mars 2013

Segla i tre länder?

Har du en trailer/sailer och är sugen på nya upplevelser, kanske segla i flera länder. Tyskland, Schweiz och Österrike gränsar alla till Bodensee som ligger vid alperna. Det finns gott om sevärdheter, boende, trevliga restauranger och ölstugor. Detta resmål ligger högt upp på min lista!







fredag 15 mars 2013

Nya segel från Boding



Då var dom beställda, mina nya segel alltså. Stor-segel och fock i dacron blev det. En begangnad j80-gennaker på 65 m2 blir det också :) Återstår att se om det går att segla upp till det förväntat höjda SRS-talet.
Ungefär så här kommer det att se ut när nya storseglet är på plats :)

torsdag 14 mars 2013

Marstrand Big Boat Race 2013

Nyligen fick jag en förfrågan från trevlige Skallkroken-seglaren, Peter Gustafsson, om jag var sugen att gasta på hans båt under Marstrand Big Boat Race 1-2 Juni. Jag tycker att det låter som en kul tävling så jag tackade naturligtvis ja. Båten, som inhandlades förra året, är en X-332:a och planen är att den ska i plurret så fort som möjligt så att vi hinner träna lite. Det här ska bli kul!

tisdag 5 mars 2013

Lago Di Garda

Att koppla båten efter bilen och dra söder ut??? Ja, det finns ju andra ställen att segla på än i Sverige som t.ex. Lago di Garda i Italien. Det är en bra bit att åka men visst ser det inbjudande ut.
Segling, sol, bad, upptäcktsfärder, god mat, vin och ett fantastiskt sceneri...

Datei:Benacus creino.jpg



















Nya segel

Nu börjar det dra ihop sig till beställning av segel. Som vanligt, när jag köper saker till båten, försöker jag hitta en bra mix av prestanda och slitstyrka samtidigt som det ska vara så billigt som möjligt, ungefär som de flesta skulle göra gissar jag ;)
En del offerter har passat den strama budgeten bra, en del har passat mindre bra. Hos det dyraste loftet ville man ha 35.200 kr för ett storsegel i GPX-duk med fathead. Hos Boding ville man ha 20.900 kr för ett, i mina ögon, likvärdigt segel, fathead i G2-duk. Nästan 15.000 kr i prisskillnad! Det är mycket pengar!
Även vid valet av dacron var samma loft dyrast med ett pris på 21.500 kr och Boding billigast med 13.900 kr. Övriga segelmärken som lämnade offert låg prismässigt nånstans där emellan men inte i närheten av Boding Segel.
Med tanke på Bodings rekrytering av VOR-seglaren Magnus Woxén tycker jag att det låter både spännande och prisvärt.

Ur hamnen.se
Hamnen.se-medarbetaren och professionella seglaren Magnus Woxén ska nu försöka hålla sig i land. Efter att ha livnärt sig på att kappsegla jorden runt med Volvo Ocean Race fyra gånger ska han nu bli segeldesigner för Boding Segel.
Den nya generationen asymmetriska undanvindsegel, som code- och gennakersegel, har utvecklats under professionella jorden runt-kappseglingsprojekt och har flera egenskaper som är intressanta även för nöjesseglaren. Förutom att båten går snabbare, gör nya rullsystem att seglingen blir enklare, både under själva seglingen men också när det gäller skötsel och förvaring.
– Vi ser en mycket stor potential i att utöka vår produktion av den nya tidens moderna segel och nå ut till en bredare målgrupp nöjesseglare och då blir Magnus expertkunskap enormt värdefull för oss, säger Jonas Boding, VD och ägare till Boding Segel.
Magnus har de senaste 15 åren varit professionell kappseglare med olika kappseglingsprojekt. Senast i raden var franska VOR-teamet Groupama. Men han hoppade av för att ge landlivet en chans. Mellan kappseglingar har han arbetat med olika konsultuppdrag där det senaste var att utveckla en ny 37-fotare Maxi 11 för Najad AB.

Boding har, i mitt fall, representerats av trevlige och duktige seglaren Andreas Axelsson som vi säkert kommer att få höra mer om i framtiden.